Bıldırcın Nasıl Beslenmeli

Bıldırcın beslemek isteyip de nasıl besleyeceğimiz konusunda hep terettüd yaşıyoruz. Tavuk beslerken yemlere kolay  ulaşabiliyoruz veya nasıl beslenecekleri konusunda birçok kaynağa ulaşabiliyoruz. Ancak Bıldırcın Konusunda beslenme şekilleri biraz muamma kalabiliyor bazen. Bu gün bu konuya değinmeye çalışacağım.
 
Bıldırcınların yumurtadan çıktığı andan itibaren düzgün bir beslenmesi şekli izlenmelidir. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenen bıldırcınlar 50. güne ulaştıklarında yumurta vermeye başlarlar ve senede 200-250 arası yumurtlarlar.


Peki Bıldırcınları Nasıl Beslemeliyiz?

Öncelikle bıldırcınlar için üretilmiş yemlerden bulabiliyorsak onlardan kullanmak daha doğru olur. Çünkü rasyonlar bıldırcınların ihtiyacı olduğu değerlere göre hazırlanmıştır. Ancak maalesef bıldırcın yemlerini piyasada bulmak biraz zordur. O yüzden başka kanatlı türü yemlerine yönelmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden bazı değerlere dikkat etmek gerekir.

Yavrular ilk yumurtadan çıktığında 3. üncü haftaya kadar % 28 proteinli yemlerle beslenmelidir. Sonrasında ki 3 ila 6 hafta arasında protein oranı %20 olan yemlere geçilmelidir. Bıldırcınlar yumurtlamaya başladığında yemlerdeki protein oranı % 16-17 ve enerji ihtiyaçları 2800-3000 olmalıdır. Bu değerleri kaliteli bir tavuk yumurta yeminde mevcuttur.

EK BİLGİ : Bıldırcın da Yumurtamama Sorunları

Bu içeriği Beğendiysen Yorum Yapmayı ve Sosyal Medyada Paylaşmayı Unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder